Blondie z czekoladą i owocami **** blondie with chocolate and mixed berries

Blondie

August 29 , 2015 by: Agnieszka ciasta z owocami, szybko i łatwo

Podzieliłam się już z Wami przepisami na brownies, wiec dziś przyszłą pora na blondie. Blondie podobnie jak brownies jest słodziutkie.  Pozostając w moim letnim nastroju w cieście oczywiście są owoce. Choć tym razem użyłam mrożone owoce – wiśnie, jagody, maliny, truskawki.  Dodatkowo do mojego blondie trafiła jeszcze gorzka czekolada. Owoce i czekolada pychotka 🙂

blondie

Co jest nam potrzebne?

113 g masła

1 szklanka brązowego cukru

1 jako

zapach waniliowy

1 szklanka mąki

1/4 łyżeczki soli

tabliczka gorzkiej czekolady

1 szklanka owoców

 blondie

Piekarnik nagrzewamy do 180C. Foremkę (20×20) wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą.

Masło rozpuszczamy w garnuszku lub w mikrofali. Rozpuszczone masło miksujemy z cukier. Dodajemy jajko, zapach waniliowy i sól i znowu miksujemy. Teraz dodajemy mąkę i szybko wszystko mieszamy. Na koniec wrzucamy pokrojoną czekoladę i owoce i mieszamy. Pamiętamy, żeby nie miksować ciasta na blondie za długo, gdyż po upieczeniu może być twarde. Miksujemy tylko tyle żeby połączyć z sobą wszystkie składniki.

Gotowe ciasto jest gęste. Przekładamy je do przygotowanej foremki i równomiernie rozkładamy.  Pieczemy 25-30 minut.

Wystudzone blondie możemy udekorować rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.

Smacznego 🙂

 blondie

 

Blondie

I have shared with you my brownie recipe so today I’m giving you blondie 🙂 Keeping up with my summer theme my blondie is filled with fruit – mixed berries and chocote ofcourse 🙂

Recipe:

113 g (1/2 cup) of butter

1 cup of brown sugar

1 egg

vanilla evtract

1 cup of flour

1/4 tsp of salt

3/4 to 1 cup of chocolate chips

1 cup of mixed berries

blondie

Preheat the oven to 350F. Line and 8×8 inch pan with bakin paper, grease wth butter and sprinkle with bread crumbs.

Melt the butter. In a bowl mix together melted butter with brown sugar. Now add the egg and mix. Next add flour, vanilla extract and salt and mix just until everything combined. Please remember not to over mix the batter beacouse our blondie will be tough.

Now fold int the chocolate chips and berries. Pour the batter to the prepared pan. Bake about 25-30 minutes.

You can decorate your blondie with melted white chocolate or frosting.

Enjoy!!

blondie

 

  • gin

    Musiało smakować bajecznie 🙂

    • Moim przyjaciółkom bardzo smakowało 🙂 3/4 blaszki od razu zniknęło 😉

CZEŚĆ!

Jestem Agnieszka, a w sumie to Aguś. Witajcie w moich słodkich progach. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie :)

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blogi kulinarne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne