Brownie z masą krówkową **** Brownie with dulce de leche

Brownie z masą krówkową

April 12 , 2017 by: Agnieszka czekolada, szybko i łatwo, Wielkanoc

Czy wiecie jaki jest dzisiaj dzień? Nie? Dziś jest dzień czekolady. Chyba nie ma osoby na świecie która nie uwielbia czekolady. Moja propozycja na dzisiejszy dzień to mocno czekoladowe brownie z masą krówkową. Myślę, że te ciasto sprawdzi się również jako nietradycyjny mazurek dla wszystkich wielbicieli czekolady.

Co jest nam potrzebne?

2/3 szklanki kakao
1 1/2 szklanki brązowego cukru
1/2 szklanki cukru pudru
3/4 łyżeczki soli
1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenie
1/2 łyżeczki kawy
1 szklanka pokrojonej czekolady
3 jajka
1/2 szklanki oleju
2 łyżki wody
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 /2 szklanki masy krówkowej

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170C. Foremkę na nasze brownie wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.

W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W mniejsze misce mieszamy jajka, olej, wodę i wanilię. Teraz do suchych składników dodajemy mokre i miksujemy. Ciasto na brownie będzie gęste.

Ciasto pieczemy ok. 25 minut.

Ostudzone brownie możemy udekorować płynną masą krówkową.

Smacznego!

Brownie with dulce de leche

Do you know what day today is? No? Well its International Chocolate Day! Yeah! I think everbody just loves chocolate. To celbrate this day I got a delicious extremly chocolate brownies with dulce de leche. It’s to die for!

Recipe
2/3 cup of cocoa
1 1/2 cups of brown sugar
1/2 cup of powdered sugar
3/4 tsp of salt
1 cup of flour
1/2 tsp of baking powder
1/2 tsp of coffee
1 cup of chocolate chips
3 eggs
1/2 cup of vegetable oil
2 tsp of vanilla ekstrakt
1 /2 cup of dulce de leche

Preheat the oven to 350F. Line you brownie pan with baking papier, grease wth butter nd sprinkle with bread crumbs.

In a bowl combine all of the dry ingrdients. In a smaller bowl mix the eggs, oil, water and vanilla. No pour the wet ingridiets to the dry ones and mix very well. The brownie batter will be thick.

Spread half of the batter in the prepared pan, now add half of the dulce de leche. Just heat it a bit so its will be easier to spread. On top of that pour rest of the brownie batter and spread it evenly. Drizzle the rest of the dulce de leche on topu of the brownie and make swirls on top.

Bake for about 25 minutes.
After the brownie is baked and coolled down you can decorate it with more dulce de leche if you like.
Enjoy!

CZEŚĆ!

Jestem Agnieszka, a w sumie to Aguś. Witajcie w moich słodkich progach. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie :)

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blogi kulinarne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne