Pyszne ciasteczka na walentynki **** Delicious Valentine's Day goodies

Orzechowe ciasteczka z czekoladą

February 13 , 2017 by: Agnieszka ciasteczka, czekolada, walentynki

Przepis na orzechowe ciasteczka jest mega prostu. Ciastka są bardzo kruche i po prostu pyszne. Idealne dla wszystkich wielbicieli masła orzechowego i czekoladoholików. Czekoladowe serduszka zmieniają zwykłe ciastka w walentynkowe pyszności.

Szczęśliwych Walentynek <3

cookiesCo jest nam potrzebne?

½ szklanki masła orzechowego

113 g miękkiego masła

½ szklanki cukru

½ szklanki brązowego cukru

1 jajko

1 ½ szklanki mąki

¾ łyżeczki sody oczyszczonej

½ łyżeczki proszku do pieczenia

Czekoladki

Piernik nagrzewmy do temperatury 175C, blachy wykładamy papierem do pieczenia lub silikonowa matą.

W misce miksujemy masło orzechowe razem z masłem, dodajemy oba cukry. Następnie dodajemy jajko i miksujemy. Na koniec dajemy proszek do pieczenia, sodę, mąkę i miksujemy. Z gotowego ciasta lepimy kulki wielkości ok. 4-5 cm i odtaczamy w niewielkiej ilości cukru. Układamy na przygotowanej blaszce w odstępach. Pieczemy ok. 8-10 minut. Od razu po wyjęciu blaszki z piekarnika na środek ciastka układamy czekoladowe serduszko i spłaszczmy nim ciasteczko. Jeśli nie macie czekoladowy serduszek mogą być kostki czekolady.

Czekamy aż ostygnie i możemy się delektować pysznymi orzechowymi ciasteczkami.

Ciasteczka są bardzo kruche. Możemy je przechowywać w zamkniętym pojemniku przez 2 tygodnie.

Smacznego!

cookies

Peanut butter and chocolate cookies

The recipe for these peanut cookies is soooo simply. Cookies are very crisp and simply delicious. Perfect for all lovers of peanut butter and chocolate. Chocolate hearts change these simple cookies into sweet Valentine’s Day goodies.

Happy Vatentine’s Day <3

Recipe

½ cups of peanut butter

½ cup of soft butter

½ cup of sugar

½ cup of brown sugar

1 egg

1 ½ cup of flour

¾ tsp of baking soda

½ tsp baking powder

Chocolates

Preheat the oven to 350F, line a baking pan with baking paper or a silicon mat.

cookies

In a bowl mix together peanut butter and butter, next add both sugars and mix. Now add the egg and mix. Next add the flour, baking powder, soda and mix. From the dough form little balls about 4-5 cm and roll it in a little bit of sugar. Place on the prepared baking pans and bake for about 8-10 minutes. After taking the cookies out of the oven immediately press the chocolate hearts in the middle of the cookies. If you don’t have chocolate heart it can be kisses or just a piece of chocolate.

Just wait until the cookies cool down and we can enjoy delicious pb and chocolate goodies.

These cookies are very crisp. They can be stored in a sealed container for 2 weeks.

Enjoy!!!

cookies

CZEŚĆ!

Jestem Agnieszka, a w sumie to Aguś. Witajcie w moich słodkich progach. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie :)

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blogi kulinarne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne