Truskawkowy sernik na zimno **** No bake strawberry cheesecake

Truskawkowy sernik na zimno

June 25 , 2018 by: Agnieszka ciasta z owocami, na zimno, sernik

Uwielbiam truskawki. Kiedy przychodzi sezon truskawkowy mogę je jeść na śniadanie, obiad, kolację. Są po prostu przepyszne. Można z nich zrobić smoothie, zjeść ze śmietaną, dodać do placków czy zrobić z nimi przeróżne ciasta. W tym truskawkowym sezonie postawiłam na sernik na zimno z truskawkami w masie serowej oraz na wierzchu z galaretką. Sernik jest mega truskawkowy i naprawdę pyszny. Na dodatek robi się mega szybko i prosto.

Co jest nam potrzebne?

Biszkopty
1 opakowanie galaretki truskawkowej
250 g białego sera
200 g truskawek
250 ml zimnej śmietany kremówki
Galaretka + truskawki do dekoracji

Tortownicę 25 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie biszkopty.

Galaretkę rozpuszczamy w 250ml wody czyli w połowie sugerowanej wody na opakowaniu. Galaretkę odstawiamy do przestudzenia.

Do blendera wrzucamy truskawki, ser biały oraz przestudzoną galaretkę i miksujemy wszystko na gładka masę. Masę serową przelewamy do miski i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.

Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową. Następnie wylewamy do przygotowanej tortownicy z biszkoptami. Sernik odstawiamy do lodówki do stężenia.

Druga galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego stężenia.

Na sernik układamy pokrojone w plasterki truskawki i wylewamy przygotowaną galaretkę. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenie galaretki, najlepiej na noc.

Następnego dnia możemy się delektować pysznym, lekkim i chłodnym deserem.

Smacznego!!!

No bake strawberry cheesecake

I really love strawberries. When its strawberry season I can have them for breakfast, lunch and dinner. They are just so delicious. You can make smoothies with it, add to pancakes or make various cakes. During this strawberry season I made this no bake strawberry cheesecake with strawberry puree in the batter and strawberries on top with strawberry jello.  This cheesecake  has so much strawberries and is so delicious. In addition it’s so easy to make.

Recipe

Ladyfingers/biscuits
Strawberry jello
250g of cream cheese
200g of strawberries
250 ml of heavy cream
Strawberries + strawberry jello for top of the cheesecake

Line a 25cm springform with baking paper and place biscuits on the bottom of the pan.

Make the jello in 250ml of hot water (half of the water suggested on the packaging). Set aside until it cools down.

Put strawberries, cream cheese and cold jello in a blender and mix well its nice and smooth. Pour the cheesecake batter into a bowl and place in the fridge until it sets a bit.

Whip the heavy cream until stiff peak and gently mix it with the cheesecake batter. Pour the batter into the prepared form and put t back into the fridge until the cheesecake sets.

Make the second jello and let it set a bit. Cut strawberries into slices and place on top of the cheesecake and pour the setting jello on top. Place the cheesecake in the fridge and leave in overnight.

Next morning you can enjoy a piece of this delicious, light and cold cheesecake.

Enjoy!!

CZEŚĆ!

Jestem Agnieszka, a w sumie to Aguś. Witajcie w moich słodkich progach. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie :)

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blogi kulinarne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne